Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2007 19:18 - Нерегистрираха ОМО-Илинден!!!
Автор: karavelov Категория: Политика   
Прочетен: 4469 Коментари: 11 Гласове:
0 
image ОМО - Студена вода, без накисване!
image
20 февруари 2007 | 12:02 |
image
http://www.focus-news.net/?id=s1358
Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което се отказва регистрация на партията ОМО “Илинден” ПИРИН. В края на миналата седмица ВКС е потвърдил решението на СГС, според което ОМО не са изпълнили изискванията на закона за регистрация на политическа партия и правилно са получили отказ.
Съдебното заседание, на което беше разгледана жалбата на омовци, беше на 8 февруари 2007 година. Съдът се произнесе в едноседмичен срок.
Агенция “Фокус”
ВКС е потвърдил решението на СГС, което отказва регистрация на ОМО "Илинден" ПИРИН

Върховният касационен съд (ВКС) е потвърдил решението на Софийския градски съд, с което се отказва регистрация на партията ОМО “Илинден” ПИРИН, съобщиха за Агенция “Фокус” от ВКС. В края на миналата седмица ВКС е потвърдил решението на СГС, според което ОМО не са изпълнили изискванията на закона за регистрация на политическа партия и правилно са получили отказ.
Съдебното заседание, на което беше разгледана жалбата на омовци, беше на 8 февруари 2007 година. Тогава не са били представени нови доказателства от страна на ОМО “Илинден” ПИРИН. От страна на Прокуратурата също не са били поискани други доказателства по делото.

Агенция “Фокус” припомня:
Обединена македонска организация (ОМО) “Илинден” - Партия за икономическо развитие и интеграция на населението (ПИРИН) е обществена организация, която си поставя за цел да защитава правата, езика и националността на хората в България, самоопределящи се като македонци. Регистрирана е като политическа партия през 1999 година. На дебюта си на местните избори през октомври 1999 г. ОМО "Илинден"-ПИРИН спечелва две селски кметства в Гоцеделчевско.
На 29 февруари 2000 година с решение на Конституционния съд, партията е обявена за противоконституционна, като й се забранява участието на политически избори.
На 25 юни 2006 година в Гоце Делчев се провежда учредително събрание на партията на етническите македонци - ОМО “Илинден Пирин”. На събранието за председател на партията е избран Стойко Стойков, а за подпредседатели - Иван Сингартийски, Ботьо Вангелов, Ангел Безев и Стефан Мицов, последния от които е ръководител на Македонския културно-информационен център в София. Журналисти не са допуснати в залата по време на събранието.
На другия ден Стефан Мицов официално заявява, че не е присъствал на учредителния конгрес и няма участие в основаването на партията. Той подчертава, че в Гоце Делчев е бил за последен път през октомври 2005 г. От своя страна останалите членове на ръководството потвърждават, че Мицов е присъствал на събранието.
По информация на кореспондент на Агенция “Фокус” в Гоце Делчев на учредителното събрание на ОМО “Илинден - ПИРИН присъстват между 330 и 350 души. Много от тях са деца, под 18 години. Има и голям брой гости на събранието.
След провеждането на учредителното събрание учредителите дават пресконференция, на която обявяват, че ОМО “Илинден” - ПИРИН не е етническа партия и че основните цели за които ще работи, са присъединяването на България към Европейския съюз, децентрализация на местната власт, равни права на всички етнически малцинства и икономически просперитет на България.
По време на пресконференцията трима от новоизбраните ръководители признават, че са с двойно гражданство. Това са Иван Сингартийски, Стойко Стойков и Стефан Мицов.
Става ясно още, че разноските по транспорта и провеждането на мероприятието възлизат на 3 000 евро, които са част от парите присъдени от съдът в Страсбург като глоба на България заради непризнаването на ОМО -”Илинден” - Пирин.
Съгласно действащото законодателство, за да бъде официално регистрирана като политическа партия, ОМО “Илинден Пирин” трябва да внесе молба и подписка с подписите на пет хиляди души в Софийски градски съд в тримесечен срок от датата на учредителното събрание.
Дни преди изтичане на крайния срок за подаване на документите за регистрация - 25 септември 2006 г., се появяват информации, че представители на ОМО “Илинден” обикалят циганските махали и помашките села в региона предлагайки пари за подпис в полза на регистрацията на партията.
Във връзка с това на 18 септември 2006 г. ВМРО Красимир Каракачанов сезира главния прокурор, Окръжната прокуратура в Благоевград и Районната прокуратура в Гоце Делчев.
На 25 септември 2006 г. във “Фирменото отделение” на Софийския градски съд е образувано делото за регистрацията на партията ОМО “Илинден” - Пирин. Според Закона за политическите партии магистратите трябва да проведат първото си заседание в едномесечен срок, а 14 дни след това да обявят решението си. Първото заседание по делото е насрочено за 18 октомври.
Тогава става ясно, че в документите за регистрация на политическа партия ОМО "Илинден - Пирин" има редица нередности.
На 31 октомври Софийски градски съд отказва вписване на политическата партия. В мотивите се посочва, че на съда е представен списък с 530 учредители, но според експертна справка в 25 случая едни и същи лица са попълнили 116 учредителни декларации. Заедно с това се установява, че 91 души не са попълнили саморъчно декларациите си както изисква законът. Липсват и данни за броя и състава на участниците в учредителния форум, а така също и саморъчно попълнени декларации от тях.
Съдът намира, че молбата за вписване е неоснователна заради изложените по-горе допуснати правни несъответствия. Съдът приема, че е налице ненадлежно учредяване на политическата партия, поради което оставя без уважение като неоснователно заявлението за регистриране.
Тагове:   ОМО,   Нерегистрираха,


Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - do spartak
20.02.2007 20:34
spartak idiot glup crkni. ne ti gi registriraa glupite idiotcinja od musomiste.karavelov ako sakas da si pisis so pela moze da go najdes i na mekedonskiot blogeraj www.spartak.blog.com.mk . izvini sto go koristam tvojot blog za da se zajaduvam so spartak no pickata go cenzurira negoviot blog no neli znaes veselite idioti makedonisti osven da cenzurirat i da ja prepravaat vistinskata makedonska istorija za nisto drugo ne gi biva.aj pozdrav i samo napred
цитирай
2. анонимен - грешка, трябваше да регистрират Омо-то
21.02.2007 01:35
Няма по- качествен компромат за ОМО-Илинден от редовната й политическа легитимация и очакваните речи на нейния лидер от парламентарната трибуна.
цитирай
3. karavelov - ОМО-Илинден е привнесен проблем в ...
21.02.2007 14:48
ОМО-Илинден е привнесен проблем в България,първо от Югославия,а в последствие от сърбоманските управници в Скопие!Прочетете статията "Дека сме сръбски мекерета е точно"на един бивш омовец и всичко ще ви се изясни!Тази статия,я има в нета!
цитирай
4. анонимен - Дали се сложуваш со оваа изјава?
21.02.2007 15:07
Агенция “Фокус”
Мирослав Мурджов: Българската съдебна система е независима
Съдебната система в България е независима, така депутатът от БНС Мирослав Мурджов коментира изказването на лидера на ОМО “Илинден” ПИРИН Стойко Стойков, че решението на ВКС да потвърди отказа на Софийски градски съд относно регистрацията на партията ОМО “Илинден” - ПИРИН е политическо.
“За първи път чувам в България съдът да взема политически решения. Съдебната система у нас е независима”, категоричен бе Мурджов. Според него е абсурдно да се твърди, че решението на съда е израз на дискриминация. “В тази държава, наречена България, има ред и правила - който не ги спазва, не получава в случая регистрация”, заяви Мурджов и допълни, че години наред ОМО “Илинден” ПИРИН съди държавата, а в същото врем
е непрекъснато прокламира, че е българска партия, която се бори за интересите на българската държава.
цитирай
5. karavelov - ОМО-Илинден е партия непризната ...
21.02.2007 15:20
ОМО-Илинден е партия непризната от съда поради нередовност на документите!Това е друго няма!Некадърноста на омовците като фалшификатори е уникална!!!:)))
цитирай
6. анонимен - http://knigite. abv. bg/omo/k...
21.02.2007 20:44
http://knigite.abv.bg/omo/kuiz.html
цитирай
7. анонимен - Да не бевте смешни, ќе бевте жални. ...
23.02.2007 13:05
Да не бевте смешни, ќе бевте жални. Со пропагандата одите дотаму што во заблуда ги ставате и своите сограѓани.
Толку ви е страв од ОМО Илинден Пирин, што се ќе сторите само да биде нерегистрирана. Ако се 200 луѓе, зошто не ги оставите политички да се организираат. Зарем од 200 луѓе се плашите?
цитирай
8. karavelov - В нашата Конституция е записано, че ...
23.02.2007 16:54
В нашата Конституция е записано,че партии изградени по принципа на етнически,верски и сепаратиски признаци,няма да бъдат признати за такива!Провери в Конституцията на република България!!!А още по малко на незаконно опитващите се да се регистрират,в случая както е с ОМО-Илинден!!!
цитирай
9. georgiev - Родоотстъпници
25.02.2007 13:41
Хората от т.нар. ОМО - Илинден са шепа българи, които са се отрекли от българския си произход. Измисленото понятие "македонизъм" няма бъдеще. Мисля, че това е ясно на всички родолюбиви българи.
цитирай
10. karavelov - Ясно е разбира се!"Македо...
25.02.2007 13:48
Ясно е разбира се!"Македонизма" е сръбско изобретение,а и целта е ясна!
цитирай
11. анонимен - Нерегистрираха ОМО-Илинден!!!
04.07.2010 16:07
Аз съм от Петрич, чувствам се Македонец, както и огромното мнозинство от хората от Пиринския край. В тази част на страната хората имат отделна, различа от българската идентичност. Наше право е да се определяме като македонци. Това не означава, че не сме лоялни граждани на Република България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: karavelov
Категория: История
Прочетен: 2963349
Постинги: 133
Коментари: 1995
Гласове: 10578
Календар
«  Март, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031